7 januari 2010

Matmuffins

Recept

Som ni kanske vet vid det här laget så är jag lite smått förtjust i muffinsformar i alla dess färger. Men man kan ju inte köpa på sig en massa formar och aldrig baka något i dem så igår passade jag på att baka matmuffins. Det är ett bra mycket trevligare alternativ än en vanlig macka. Jag brukar ha fetaost och oliver i mina men man kan ju alternera med allt möjligt.




Feta- & olivmuffins

Normalstora formar, 12 st/plåt

100 g Apetina grekisk feta
1 dl urkärnade svarta oliver
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
4 ägg
1/2 dl smör- & rapsolja
2 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200°C. Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, fetaost och oliver. Vispa ihop ägg, smör- & rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en muffins- plåt för 12 muffi ns eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.

Recept från DagensMuffin


Foto: Kikan
Anna

Hej!



Va roligt att du gillar mina smycken :)



Åh, nu blev jag ju sugen på muffins, det är smarrigt det :)))

Ellen - ellastankar.blogg.se

AH det där lät riktigt gott ju!

Cina

Har gjort dessa massvis med gånger efter ditt inlägg! Är ju megabra till mellis på eftermiddagen =)

Tack Kikan för bra recept!

Kramis

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress