4-6 personer
Chokladmousse
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 burk kesella vanilj
Hallonsås
400 g hallon
0,5 dl strösocker
Myntapesto
50 skalade och sköljda pistagenötter
1 kruka mynta
En halv kruka basilika
Saft och skal av en lime
Cirka 0,5 dl sockerlag (lika delar socker och vatten kokas ihop)
Smält chokladen. Låt svalna något. Vispa grädden och blanda med kesella och smält choklad.
Mixa hallon och socker och sila eventuellt bort kärnorna.
Finfördela pistagenötter, mynta, basilika, limeskal och saft i matberedare, mixer eller mortel. Späd lite i taget med avsvalnad sockerlag. Peston skall hålla ihop men inte bli rinning.
Bottna portionsglas med 1/3 av chokladsmeten. Låt stelna i kylen i 30 minuter. Fördela och bred ut myntapeston ovanpå och fyll på med resten av chokladsmeten. Låt stelna ytterligare 30 minuter. Toppa med ett lager hallonsås och garnera med en myntakvist.
sara
svar: tack snälla!
gullig blogg :)
Duktiga Tjejen
Det ser grymt gott ut!
Linda
Mmm ser gottit ut!!
Jennie (mamma till en liten flicka och en liten pojke)
Sv: Ja så enkelt också. Dom där desserterna såg inte så dumma ut heller=)
britta bloggar
Åh så gott!
Interior Dreams - Inspiration för ditt hem
Det där ser gott ut!
Eleonore
Oj så gott det ser ut, väldigt lyxigt med!
sv: Tack snälla du, detsamma :) Kram
Popkungen
Fin blogg du har!
Hemmakatten
Ser verkligen gott & läskande ut!
Isa
Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :D. Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!
Andrea
Åh vilken snygg dessert! =)
Emilia
Åh jag älskar kombinationen av det krämiga vita tillsammans med det mustiga röda och poppiga gröna! En "imponerarefterrätt" :)
Det ser helt fantastiskt ut. Och låter som riktigt spännande smaker. :D